Laja
Lapuočiai
Augimo greitis
Atsparumas
4 zona (-35°C), 5 zona (-29°C), 6 zona (-23°C), 7 zona (-20°C)
Dirvos rūgštingumas
Nereiklus
Augimo vieta
Drėgnumas
Vid.drėgnai
Naudingi
Medicina, Maistui
Dirvožemis
Pipirmėtė
Augalo nauda
MAISTUI naudojama Lapai – žali arba virti. Naudojami kaip salotų ar virtų patiekalų kvapioji medžiaga[5]. Tikrojo odekolono mėtų lapai yra labai aštraus skonio ir pernelyg aromatingi daugumai skonių, nors veislė „Basil“ turi puikų skonį ir yra labai geras MEDICININĖS savybės: Mėtų odekolonas, kaip ir daugelis kitų šios genties atstovų, dažnai naudojamas kaip naminis vaistažolių preparatas, ypač vertinamas dėl antiseptinių savybių ir teigiamo poveikio virškinimui. Kaip ir kiti genties atstovai, nėščios mote ŪKYJE: Esencija, Repelentas, Strewing.